Bite me, YouTube !

Pentru ca cei de la YouTube au devenit in ultima vreme atat de "scrupulosi", iar banutii de la casele de discuri le suna-n urechi mai dulce ca libertatea de exprimare (chiar artistica), m-am hotarat sa postez toate mashup-urile in varianta video (din care o parte sunt blocate de YouTube) aici. Pentru ca cei de la YouTube au ales sa ignore curentul Mashup, care are din ce in ce mai multi adepti. Si pentru ca cei de la casele de discuri n-au inteles ca, de fapt, fenomenul Mashup nu face decat sa sporeasca notorietatea unor piese (si implicit, vanzarile). In ce priveste drepturile de autor, sunt mai mult decat de acord sa fie aplicate, insa numai atunci cand cineva incearca sa foloseasca mashup-urile in scopuri comerciale. So, here it is ! In ordine cronologica.

Primul mashup in varianta video. N-a iesit rau deloc, avand in vedere ca am urcat pe locul 5 in www.mashup-charts.com

Evanescence vs Eminem - Lose Yourself In Life



Un mashup care tinde sa capete caracteristici de "viral". Foarte multi mi-au cerut varianta audio. Si a urcat si pe locul 7 in www.mashup-charts.com

Dido vs Bjiork ft. Thom Yorke vs Outkast - Seen Here With Me



Asta e mashup-ul cu care am avut cel mai mare succes. 3 zile a stat pe locul 1 in www.mashup-charts.com

Coldplay vs. Pet Shop Boys - Viva la Home



De la acest mashup ma asteptam la mai mult, insa avand in vedere ca YouTube l-a blocat pentru nu stiu ce copyright dispute... In fine, il puteti vota pe www.mashup-charts.com


Led Zeppelin vs Michael Jackson - Stairway To Earth



Aceleasi probleme, "copyright dispute" si pentru mashup-ul urmator...

Linkin Park vs Madonna - Secret In The End



Culmea, desi e vorba de Michael Jackson, nimeni n-a avut de obiectat nimic la acest mashup.

Michael Jackson vs. Ofra Haza - They Don't Care About Ofra



Cel mai recent mashup in varianta video, pentru ca in varianta audio l-am "copt" de mult. Si el blocat pentru aceleasi "copyright issues"

Timbaland ft. One Republic vs. Craig David - Filled Apologize



De altfel, cea mai mare parte a mashup-urilor mele (si sper ca in curand sa fie toate) le gasiti pe www.mashup-charts.com, unde le puteti si vota, daca va plac. Nu vreau sa ma laud, dar sunt primul mashup-artist roman care a reusit sa ajunga pe prima pozitie in mashup-charts. Ma gasiti sub "pseudo-(ano)nimul" Feel Electric. Acestea fiind spuse, dati-mi voie sa repet indemnul la lupta: Bite Me, YouTube!!!

Comentarii