Cu cenusa-n cap

Am avut aseara, la "Global Business" de la Radio Lynx, o discutie foarte interesanta cu Dan Manolescu, Doctor in Economie, despre masurile fiscale care ar putea "urni" economia romaneasca. O discutie care m-a facut sa ma intreb de ce Dan Manolescu nu se afla in staff-ul Ministerului de Finante. Pentru ca masurile propuse de el, pe langa faptul ca sunt foarte usor de aplicat, tin de o evidenta a bunului-simt. Chiar daca exprimarea a fost putin mai tehnica, le-a inteles destul de bine pana si un inginer ca mine. Sigur, poate nu sunt pe placul guvernului, fiind vorba de o mica relaxare fiscala (chiar destul de mica). Dar ar fi foarte bune pentru dezmortirea sectorului imobiliar in general, o piata care da multora de mancare.
Dar de ce spun ca-mi pun cenusa-n cap? Pentru ca am spus ca as putea sa fiu prim-ministru, dar n-am gradul de nesimtire si incultura necesar. Mii de scuze. Exprimarea a fost rautacioasa si oarecum nejustificata. Iata, asadar, revin cu o erata.
As putea fi prim-ministru, dar n-am gradul de incompetenta necesar.
Muuult mai bine si mai aproape de realitate. Si ma intrebam, retoric, fireste, de ce printre consilierii de la guvern nu se regasesc oameni ca Dan Manolescu. Raspunsul mi l-a dat chiar Dan care, stand de vorba cu oarece "notabilitati", incercand sa explice lucruri destul de simple, mai-mai ca a trebuit sa le faca o harta si sa se extenueze vorbind "limba gimnastica".
Asa ca, dragii mei, nu sperati sa avem vreodata un guvern format din oameni care "stiu despre ce e vorba-n propozitie"; niciunul din ei nu are gradul de incompetenta necesar.

Comentarii

Corina a spus…
Cred ca ai dreptate. Nu e usor sa fi imcompetent=)). Genial articol.
xia a spus…
"limba gimnastica" ??? memorabila expresie!!! Incompetentii gimnastici :)))...
Catalin a spus…
Corina, ai dreptate, am incercat macar sa par incompetent. E al naibii de greu....
Catalin a spus…
Xia, e suficient sa privesti una din "personulitatile" din guvern incercand sa explice ceva, altfel elementar, si-ai sa vezi cat dau din maini incercand sa suplineasca lipsa unui vocabular decent si necesar. Ca sa nu mai spun de cate ori dau cu bata-n balta...