Mersul pe jos, face cetateanul furios

Bai, ce-mi plac mie grevele "spontane". Cand aud de ele sunt mai ceva ca matele lui Creanga la "sfara cu motocei". Mai ales ca in legislatia muncii termenul nu exista. Adica ieri, cand soferii bosumflati ai RATB s-au decis brusc sa nu mai iasa la lucru, au cam devenit caz de tribunal. Mai ales ca n-au asigurat nici macar o treime din activitate, asa cum prevede legea in cazul unei greve "normale". Sigur ca ei merg pe principiul "dormi linistit, sindicatul lucreaza pentru tine". Da' ma gandesc eu, in mintea mea, la atatea cazuri in care autoritatile s-au "autosesizat", nu se vor "autosesiza" si acum? Pai nu, ca-i vad "colegii lor, bugetarii". Si s-ar crea un precedent periculos - ar aparea primul caz de "autosesizare" corect, fara implicatii sau sforarii politice sau de alta natura in spate. Fireste ca Avocatul Poporului va face si el pe strutul, ca doar si el e bugetar. Citeam pe blogul lui Alexandru Negrea ca de luna viitoare nu-si va mai cumpara abonament RATB, in semn de protest. E si asta o solutie. Hai sa nu mai cumparam bilete si abonamente, asa, "spontan". Sa vedem ce zic cei de la RATB cand o sa-si vada punga goala. Insa ar mai fi si o alta solutie. Toti cei care, intr-un fel sau altul, au fost prejudiciati de "spontaneitatea" angajatilor RATB, sa actioneze Regia in instanta si/sau sa sesizeze ANPC. Sa le vad fetele cand s-or trezi cu sute de mii de dosare pe rol. Pentru ca, daca ei considera ca "dreptul lor" e mai mare ca "dreptul nostru", hai sa le demonstram ca "dreptul nostru" poate sa le traga un mare si dureros sut in fund.

Comentarii

Gabi a spus…
Ai sesizat foarte bine pericolul crearii unui precedent de autosesizare corecta. Cu siguranta este posibila si o campanie online unde sa poti sa intri si sa scrii despre abuzuri, nereguli, ilegalitati, reclamatii in calitate de consumator.. etc..; toate cu date bine puse la punct, cum ar fi, data, ora, mijloc de transport nr., localitate.. etc..
Felicitari pentru articol si pentru blog, pe care il urmaresc de ceva vreme.
Catalin a spus…
multumesc Gabi. In ce priveste campania online, cred ca deja Urban Iulian are ceva de genul asta pe blogul sau.
Radu Tudor a spus…
Haideţi să nu facem o tragedie din această grevă spontană a RATB-iştilor !Toţi cei care am avut abonamente, n-i s-au prelungit perioadele de valabilitate cu o zi, adică s-a compensat ziua de grevă !
Sigur că m-a deranjat această minirevoltă a transportatorilor publici, mai ales că a trebuit să merg pe jos de acasă la serviciu şi invers ! Şi totuşi, nu am fost furios şi n-am înjurat pe nimeni !Ceea ce este, totuşi, demn de reţinut din această, hai să-i zic "întîmplare", este unitatea de care dau dovadă transportatorii, fie că sunt de la suprafaţă sau din subteran,în faţa problemelor cu care se confruntă ! Cu toţii la muncă, cu toţii la revendicarea drepturilor !
În ciuda aparenţelor, RATB-işti chiar muncesc, au parte de mult stres şi situaţii neprevăzute ! Înainte de a-i judeca, haideţi să ne punem puţin în locul lor !Lucrurile sunt mult mai profunde din interior, faţă de cum le vedem noi din afară !