Nu-l compatimesc pe Robert Turcescu

Da, per ansamblu, articolul lui Robert Turcescu e OK. Chiar mi-a izvorat o lacrima in coltul ochiului (taia vecina ceapa). Insa nu vad de ce sa ridicam in slavi sau sa compatimim un om care recunoaste ca a practicat arta compromisului? Oare nu e presa romaneasca plina de asemenea personaje? Oare nu din cauza asta a ajuns presa romaneasca un fel de groapa de gunoi, plina de "bube, mucigaiuri si noroi"? Atunci cand ai pe primele pagini ale presei abuziv-intitulata "quality", adevaruri spuse doar pe jumatate, insulte, gogomanii, vuvuzele si fumigene, trebuie sa stii ca va veni si momentul in care prostimea va incepe sa priceapa.
Ca sa fac o analogie cu spusele lui Chinezu, vine momentul in care soldatul din transeee incepe sa inteleaga ce naiba se intampla in razboiul in care el e carne de tun sau masa de manevra. Si-atunci sa te tii, pentru ca soldatul are si arma si munitia. Comandantii au doar hartile, despre care stim ca nu odata au fost gresite. Dispare Realitatea FM. Da, e trist, insa nu dovedeste altceva decat ca media romaneasca inca nu e capabila sa dezvolte un radio news-talk credibil, echilibrat si echidistant. Sigur ca exista interese. Si in spatele BBC exista interese. Dar acestea nu afecteaza pe fond politica editoriala a radio-ului. De fapt, Realitatea FM ar fi avut o multime de modele de urmat, o multime de retete de succes, a avut la dispozitie si nenumarate exemple de "asa nu", dar a ales "modelul romanesc", sperand ca va functiona la infinit. Mareata tactica, mester carmaciul! Poate ar fi functionat intr-o Romanie inchisa, fara acces la informatiile din afara si, mai ales, fara acces la internet. Pentru ca, in opinia mea, daca cineva le-a fost "nas" in toata afacerea asta, internetul a fost acela.
Robert Turcescu a demisionat. Ii respect decizia, macar ca o comparatie cu atitudinea lui Hurezeanu, care ramane in continuare in pozitia aplecat in fata stapanului. Ce va face in continuare Robert Turcescu? Ma intereseaza doar in masura in care si-a dat seama ca jurnalismul inseamna altceva. Asa ca nu-i spun adio, ii spun, optimist, la buna vedere.

Comentarii

Radu a spus…
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.