Chinezarii? De ce nu?

Nu va grabiti sa dati buzna, n-are nicio legatura cu magistrul @chinezu, are in schimb legatura cu ceea ce se intampla pe la ei si am vrea sa se intample si pe la noi. Imaginile, insotite de un comentariu, mi-au fost trimise de Adrian Daniel Ion, un ascultator de Realitatea FM, caruia vreau sa-i multumesc oficial. Asadar, priviti bine si va minunati! Datele sunt corecte! Iata dar, cum si in cat timp se construieste un pasaj in China!

Februarie 2009
 Martie 2009
Aprilie 2009
 Mai 2009
Iunie 2009
 Iulie 2009

Da, stiu, am ramas si eu cu gura cascata ca si voi. Comentariul facut de Adrian Daniel Ion este urmatorul:
"... si la noi, la Baneasa s-au chinuit 2 ani si...
Decat imprumuturi peste imprumuturi de la FMI si naiba stie de mai unde, decat contracte cu Bechtel si alte tepe de soiul asta, mai bine faceau ai nostri guvernanti parteneriate cu chinezii si in mod sigur, in cativa ani, Romania ar fi putut avea infrastructura pe care ne-o dorim noi, muritorii de rand (ei nu vor?!). Da' cum ar mai fi luat spagile de multe milioane de euro pentru lucrari care se fac scump, in ritm de melc sau deloc?"

Draga Adrian, pe la inceputul acestui an se zvonea ca China e dispusa sa investeasca vreo 3 miliarde de $ (sau Euro, nu mai tin bine minte) in infrastructura din Europa de sud-est, implicit si in Romania. Deocamdata a ramas la nivel de zvon. E posibil sa fi avut oarece bete in roate si de la UE, care nu vede cu ochi prea buni "invazia chineza" pe teritoriul Europei. Deocamdata nu pot decat sa speculez. In ceea ce priveste spaga, stai tu linistit, nici chinezilor nu le e tocmai straina notiunea. Deci, s-ar putea sa se poata la un moment dat. 

Dea Domnul sa fie cat mai curand!

Comentarii