"Premierul" Johannis isi arata muschii

Din ce in ce mai mult se vorbeste in ultima vreme despre disponibilizari. Acum cateva luni, se vorbea de 80.000 de oameni, cifra actuala a ajuns la 100.000. Bine, nedumerirea mea e ca se discuta extrem de mult despre sectorul public si foarte putin, spre deloc, despre sectorul privat. Dar asta-i o alta poveste. Revenind, cifta actuala, 100.000 de disponibilizati din sectorul public, se apropie mai mult de tendinta reala a pietei muncii, adica 11,5 - 11,7% rata a somajului. Insa, chiar daca subiectul e dureros pentru multi, nu am putut sa nu remarc atitudinea celui pe care multi il vedeau deja prim-ministru al Romaniei, primarul de Sibiu, Klaus Johannis. Care s-a aratat "revoltat" de viitoarele disponibilizari din primarii, spunand ca el nu e de acord cu asta. Cu "respect", dom' primar ot Sibiu, da' nu v-a cerut nimeni parerea. Masura este NECESARA, daca vrem sa avem sanse sa iesim din "groapa". Si, mai mult decat decat atat, masura a fost deja negociata cu FMI, daca vrem sa mai pupam oarece banuti. Stau si ma-ntreb ce s-ar fi intamplat daca Johannis chiar ar fi ajuns prim-ministru ?
In alta ordine de idei, toti liderii sindicali au amenintat deja cu greve. O fi o idee buna ? Pentru ca legea spune ca in situatii de greva, sindicalistii trebuie sa asigure o treime din capacitatea de functionare a institutiilor. Si e foarte posibil ca oamenii sa-si dea seama ca lucrurile pot merge foarte bine si asa, cu doar o treime din angajati... Asa ca, poate se mai gandesc sindicalistii...
Oricum, daca de la sindicalisti ma asteptam, am ramas cu un gust amar in ceea ce-l priveste pe Johannis. Dupa mine, Johannis a dat examenul de prim-ministru si a picat. Cu brio.

Comentarii